Igazgatói köszöntő

Gimnáziumunk 1993. szeptemberében kezdte meg az első tanévét, így a rendszerváltozás után alapított több száz iskola közül az egyik legrégebbi, legtöbb tapasztalattal rendelkező oktatási intézmény vagyunk. Szellemét, a diákság összetételét és hétköznapjait tekintve iskolánk nemzetközi, de a tanítás tartalmát és a kiadott bizonyítványt tekintve magyar rendszerű gimnázium (OM 035349), ahol az oktatás angol nyelven folyik.

 

Iskolánk családias légkörű, jó hangulatú intézmény. Nagy előnyt jelent, hogy kis létszámú osztályainkban közvetlen, személyes kapcsolat alakulhat ki a tanulók és a tanárok között, megteremtve a lehetőségét annak, hogy a tanárok jobban odafigyeljenek minden egyes diák személyes fejlődésére. A nyelvórákon bontott csoportokban folyik a tanítás, biztosítva a differenciált, a diákok szintjének és igényeinek leginkább megfelelő oktatást. 

 

Diákjaink nemcsak Magyarországról, hanem más európai országokból, Amerikából, Ausztráliából, Afrikából valamint Kínából és Vietnámból érkeztek. A sokféle kultúra kavalkádja színesíti iskolánk hétköznapjait. Az angol nyelv elsajátítását különösen hatékonnyá teszi, hogy a diákok nemcsak az órákon, hanem a szünetekben is gyakran használják az egyetlen, mindannyiuk által beszélt, közös nyelvet, az angolt. 
Tanáraink közt van magyar és külföldi egyaránt, és a magyarok közül is sokan külföldön szerzett diplomával illetve komoly nemzetközi oktatási tapasztalattal rendelkeznek.

 

Nagy hangsúlyt fektetünk a nemzetközi kapcsolatokra és a különböző külföldi iskolákkal, intézményekkel való együttműködésre. Iskolánk diákjai a négy év folyamán egyszer ellátogathatnak Angliába egy hetes tanulmányútra, és minden évben részt vehetnek az ausztriai sítáborunkban. Sokféle iskolán kívüli programot is szervezünk diákjaink számára.

 

IB (nemzetközi érettségit adó) programunk

                                     

 

 

 

Gimnáziumi Pedagógiai Program