Vizsgák

Cambridge nyelvvizsga az iskolánkban

Mióta  huszonnyolc évvel ezelőtt megalapítottuk iskolánkat, azóta biztosítunk lehetőséget diákjaink részére, hogy angol nyelvből Cambridge nyelvvizsgát tehessenek.

A Cambridge nyelvvizsgák nemzetközileg elismert bizonyítványt nyújtanak. Az Office of Qualifications and Examinations Regulation (Ofqual) szabályozza a vizsgák minőségét, amelyek a legmagasabb színvonalat képviselik egyúttal figyelembe véve a nemzetközi tanulók igényeit.

A Cambridge angol nyelvvizsgák nemzetközileg ismertek és elismertek. Ezek a vizsgák nyújtják a legmegbízhatóbb képet a diákok nyelvi képességeiről, ugyanakkor a valamennyi nagyobb körben elterjedt angol dialektust lefedik (e.g. brit angol, amerikai angol, ausztrál angol). A vizsgák úgy vannak megtervezve, hogy valamennyi résztvevő, tekintet nélkül nemzetiségre, kulturális és nyelvi háttérre, igazságos elbírálásban részesüljön, továbbá számos különleges igényű jelentkezőnek is lehetőséget biztosít. Nincsenek korlátozások a Cambridge nyelvvizsgánál. Jelenleg anyanyelvi diákok is letehetik a vizsgát, ami népszerűnek tűnik iskolánkban, különösen a magasabb szintű vizsgák letétele.

A Cambridge angol nyelvvizsgát világszerte több mint 15 000 egyetem, munkaadó és kormány fogadja el. Diákjaink többnyire felsőoktatásban történő továbbtanulás miatt teszik le a vizsgát, azonban a munkában való elhelyezkedésüket is elősegítheti.

Iskolánk diákjait arra ösztönözzük, hogy a magasabb szintű nyelvvizsgák valamelyikét tegyék le pl. Cambridge: First, Cambridge: Advanced, and Cambridge: Proficiency. A nemzetközi szintéren az egyetemek, munkaadók és kormányok általában az említett vizsgák valamelyikét kérik teljesíteni. 

Nagyon büszkék vagyunk arra az angol nyelvi szintre, amelyet diákjaink elérnek, amelyet a Cambridge nyelvvizsgákon történő sikeres megfelelés is tükröz. Az utóbbi években valamennyi tanulónk a legmagasabb szintű Cambridge nyelvvizsgát, az Advanced and Proficiency vizsgát sikeresen teljesítette, némelyik diákunk a lehető legmagasabb érdemjeggyel.

Amennyiben további információt szeretni kapni a Cambridge nyelvvizsgáról iskolánkban, kérem, vegye fel velem a kapcsolatot, vagy érdeklődjön róluk az irodában.

Nick Palmer,

angol nyelvtanár és Cambridge vizsgáztató

 

Kétszintű érettségi vizsga

2005-től kezdődően új rendszerű érettségi vizsgát vezetnek be. Erről részletesen olvashatnak a www.felvi.hu illetve a www.om.hu oldalakon. Ami az idegennyelveket illeti, tanulóink választhatnak a közép, illetve az emelt szintű vizsgák között. Csak a legalább 60%-ban sikeres emelt szintű érettségi vizsga felel meg a magyar középfokú állami nyelvvizsgának. Annak a diáknak, aki nem csak e követelményeknek tesz eleget, hanem legalább 2 tantárgyból angolul érettségizik (minimum közepes ill. jó eredménnyel) teljesítménye felsőfokú nyelvvizsgával egyenértékű. Mivel iskolánkban folyamatos felkészítést végzünk a Cambridge vizsgákra, és ezen vizsgák feladatai nagyon hasonlóak a nyelvi érettségi feladataihoz, tanulóink nagy előnyre tehetnek szert és nagyobb valószínűséggel érhetnek el sikereket az érettségi vizsgán is. Meggyőződésünk, hogy az iskolánkban végzett magas szintű oktatómunka hozzájárul diákjaink sikeres továbbtanulásához.